Week van de Watersport Flevoland

By 24 april 2015Watersport

Van 2 t/m 10 mei vindt in Flevoland de Week van de Watersport plaats. En met de negentigduizend hectare water die Flevoland rijk is, is Flevoland de perfecte plek om diverse watersporten eens uit te proberen. Afwisselende vaargebieden met fraaie aanlegplaatsen, brede stranden en gevarieerde jachthavens maken Flevoland bij uitstek geschikt voor het organiseren van diverse activiteiten op en rond het water. Kom tijdens de Week van de Watersport naar Flevoland en ervaar het zelf tijdens een 20-tal activiteiten.

Grote wateren
Aan de noordwestkant van Flevoland vind je het grootste meer van Nederland; het IJsselmeer. Het is 1.100 vierkante kilometer groot en vormt samen met het daaronder gelegen Markermeer een populair en uitdagend vaargebied voor de geoefende watersporter. Zo vindt op 9 en 10 mei in Almere de Almere Regatta plaats. Een spektakel om te zien. Maar ook als beginnende watersporter kun je het woeste water ervaren. Bij diverse jachthavens aan het IJssel- en Markermeer worden zeil- en surfclinics georganiseerd. Ook interessant is een bezoek aan de open dag van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij in Lelystad op 2 mei. Praat met de redders en vaar zelfs met ze mee!

De Randmeren
Het randmerengebied aan de oostzijde van Flevoland is de grootste in haar soort als je het hebt over ononderbroken vaargebieden in ons land. Het gebied van ongeveer 80 km lang loopt vanaf het Ketelmeer via het Veluwemeer naar het Eem- en Gooimeer. Langs deze Randmeren vind je in de Week van de Watersport diverse verenigingen en watersportaanbieders waar je terecht kunt voor proeflessen zeilen, surfen, waterskiën of wakeboarden.

Verrassende binnenwateren
Ook binnendijks zijn diverse watersporten te beoefenen. Zeil-, roei- en surfscholen gelegen aan de talrijke binnenwateren houden in de Week van de Watersport diverse open dagen of clinics. Ben je wat minder actief ingesteld dan kun je op bepaalde plekken ook kanoën of suppen. Geniet van de Flevolandse natuur, weidse polderlandschappen en moderne architectuur.

Meerdaags verblijf
Langs de wateren in en om Flevoland vind je moderne jachthavens, goed uitgeruste campings en prima recreatie plekken, die het ook mogelijk maken om meerdere dagen in Flevoland door te brengen. De combinatie met het uitproberen van diverse watersporten tijdens de Week van de Watersport maken van Flevoland dan ook een ideale bestemming om meerdere dagen te verblijven.

De Week van de Watersport Flevoland is een gezamenlijk initiatief van Sportservice Flevoland en Toerisme Flevoland. Kijk voor alle informatie over de Flevolandse activiteiten tijdens de Week van de Watersport op OOKFlevoland.nl/water.