Watersport Experience Lelystad gaat van start #WSELelystad

By 2 mei 2014Evenement, Watersport

Tijdens de eerste Watersport Experience Lelystad slaan Team Heiner, Batavia Stad Fashion Outlet, Flevo Marina, Bataviawerf, Nieuwland Erfgoed Centrum, KNRM, Live Your Dream, Zeilschip Bounty en Watersport Vereniging Het Bovenwater de handen ineen om het watersportseizoen spetterend in te luiden. Op 9,10 en 11 mei worden tal van evenementen en activiteiten op en rond de kuststrook van Lelystad georganiseerd.

‘Lelystad wil dé watersportstad van Flevoland worden. Door gezamenlijk op te trekken kunnen we onze stad tijdens deze drie dagen nog beter profileren bij watersportliefhebbers’, aldus Tony Merkelbach, directeur van City Marketing Lelystad.

Vanuit Flevo Marina strijden acht teams om de titel tijdens het Batavia Stad NK Match Racing. Zowel C-Yacht als SkipsYachting voor Jeanneau zeil-/motorboten zijn present om toelichting te geven over de nieuwste modellen en bij EYN Jachtmakelaardij kan men terecht voor diverse occasions. Bij EYN Jachtmakelaardij Noord West liggen verscheidene schepen in bemiddeling die – zonder afspraak – te bezichtigen zijn. Bezoekers van de Bataviawerf en Nieuw Land Erfgoed Centrum profiteren van aantrekkelijke acties, jong en oud kan voor het goede doel in de mast van zeilschip Bounty klimmen en men kan kennis maken met de KNRM. En dit is nog maar een tipje van de sluier…

Bovenwater

Bij Watersportvereniging Bovenwater zijn er op 10 en 11 mei wedstrijden voor kinderen die Optimist zeilen en er worden zeillessen CWO 1, 2, en 3 gegeven. Volwassenen en kinderen die kennis willen maken met de zeilsport kunnen meedoen aan een gratis proefles. Varen in boten van Sailability behoort ook tot de mogelijkheden. Sailability is een organisatie die als droom heeft dat er voor mensen met een beperking overal in Nederland mogelijkheden zijn om regelmatig het water op de gaan. De zeilboten worden aangepast aan de individuele behoeften van de zeiler. De zeilers worden in en uit de boot geholpen, de zittingen worden aangepast en om het sturen de vergemakkelijken kan er een joystick gemonteerd worden.

Wat is er nog meer te doen bij de watersportvereniging? De modelbotenclub geeft demonstraties met miniatuur zeilboten en er staan roeiactiviteiten op het programma. Deelnemers kunnen roeien in de Volans2. De instructeurs van WV het Bovenwater staan klaar om alles te begeleiden en in de kantine staat de koffie klaar.

Match Racing

Geïnspireerd geraakt? Kom dan kijken bij het open Nederlands Kampioenschap Match Racing, door Team Heiner georganiseerd vanuit de Flevo Marina. Drie dagen lang strijden acht teams om de titel Nederlands Kampioen Match Racing. Bij Match Racing zeilen steeds twee gelijke boten tegen elkaar in een korte wedstrijd, zeer dicht bij de wal. Hierbij zijn teamwork, snelheid, techniek en strategie essentieel. Er zijn zeilexperts aanwezig om uitleg te geven over de sport, waardoor de wedstrijd alleen maar spannender wordt.

Live Your Dream Cup

In de Bataviahaven wordt op 10 mei door ex-profvoetballer en Lelystedeling Aron Winter het startschot gegeven voor de Solcon Live Your Dream Cup. Met dit evenement wordt geld ingezameld, zodat chronisch zieke jongeren zeilend hun grenzen kunnen verkennen en verleggen. Vanuit de Bataviahaven strijden tien snelle zeilschepen, die belangeloos door de eigenaren beschikbaar worden gesteld, op het Markermeer om de wisseltrofee.

Kortom, neem op 9.10 en 11 mei een kijkje bij de vele evenementen aan de Lelystadse kust! Benieuwd naar alle activiteiten van de verschillende deelnemers? Kijk hier voor het complete programma