Benelux Tour 2022

De organisatie van de Beneluxtour heeft helaas het besluit genomen om de gehele Benelux Tour naar 2023 te verplaatsen; waaronder de etappe in Lelystad. Iets waar wij geen invloed op hebben.
Niet getreurd, op 30 augustus vindt de Simac Ladies Tour wel plaats. πŸš΄β€β™€οΈ Wij zullen er alles aan doen om dit een groots succes te maken voor alle inwoners, ondernemers en betrokken partners! πŸš΄β€β™€οΈπŸ†
Meer informatie over het besluit

De top van de wielerwereld in lelystad

31 augustus 2021 is een dag om nooit te vergeten. Het was de dag waarop de tweede etappe van de Benelux Tour 2021 werd verreden door onze mooie stad. Een schitterend evenement waarmee wij Lelystad internationaal op de kaart hebben gezet, samen met gemeente Lelystad, onze partners en sponsors en enthousiaste vrijwilligers.

De afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt aan de plannen voor de komende zomer. Want ook in 2022 komt de Benelux Tour naar onze stad.

Benelux Tour Lelystad 2022

Dit jaar pakken we uit met een wielerspektakel dat nog groter wordt dan in 2021. Op maandag 29 augustus gaat de Benelux Tour 2022 namelijk dwars door Flevoland. De eerste etappe van deze wielerronde gaat meermaals langs Lelystad en bestaat uit een spectaculair parcours dat is opgezet door City Marketing Lelystad. Het staat garant voor nog meer internationale media-aandacht: de verwachting is dat 10 miljoen mensen de live beelden gaan zien.

De etappe gaat vlak langs verschillende iconische Lelystadse & Flevolandse locaties. Bekijk de route alvast in de onderstaande video.

De finish van de eerste etappe vindt ook in Lelystad plaats. Zie hier de top van de wielerwereld van dichterbij dan ooit.

Simac Ladies Tour Lelystad 2022

Nooit eerder organiseerde een Nederlandse stad een World Tour-wedstrijd voor zowel dames als heren. Met de Simac Ladies Tour op dinsdag 30 augustus heeft Lelystad de primeur.

Een dag na de Benelux Tour vindt de ploegenpresentatie van de vrouwelijke wielrensters voor de wereldpers plaats in Lelystad. Met hierop aansluitend de etappe. Een impressie? Bekijk dan in onderstaande video de highlights van de Simac Ladies Tour 2021.

Video door: (c) Simac Ladies Tour

Foto door: (c) Hoebele

Het parcours

 

β€œTijdens de etappe tonen we prachtige pan camera- en helikoptershots van Batavia Stad, de havens, het groen, de natuur en de grootste polder ter wereld. Voor de renners is het ook een heel interessant parcours, omdat ze weinig obstakels tegenkomen en getrakteerd worden op open vlaktes, wat garant staat voor waaiers en dus spektakel.”

Het goede doel: Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het goede doel dat aan de komst van de Benelux Tour is gekoppeld: Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat is natuurlijk met een reden. In Nederland groeien gemiddeld 2 Γ  3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, zwemles of wielrennen.

Door het fonds aan het event te koppelen, kunnen we samen niet alleen kinderen enthousiast maken voor het wielrennen, maar krijgen wij – belangrijker nog – de kans om deze gezinnen te attenderen op de mogelijkheden die er voor hen zijn. Uiteraard proberen we ook nog geld in te zamelen voor dit fantastische doel.

Meer informatie