Simac Ladies Tour

Het was een dag om nooit te vergeten.

De Simac Ladies Tour was een succes. Van start tot finish, op én naast het parcours. Dankzij partners en vrijwilligers. Dank! Dank! Dank!

Gaaf, maar er is meer te doen dan alleen wielrennen…

Flevoland is op 8 september 2023 het hart van het internationale vrouwenwielrennen. En dat betekent aandacht van nationale en internationale media. En dat betekent weer dat er miljoenen kijkers onze prachtige provincie gaan zien.

De start
Om te beginnen natuurlijk Emmeloord. Want daar start de koers vanaf het Harmen Visserplein. Voordat de rensters vertrekken, is er al van alles te doen. Zo is er de ploegenpresentatie. Het perfecte moment om alle topwielrensters van dichtbij te zien en hen toe te juichen, want dat verdienen deze heldinnen. Het belooft een gezellige ochtend te worden, met onder andere speciale activiteiten speciaal voor de kinderen. Zorg dus dat je er vroeg bij bent, want dan kun je ook zien hoe de rensters zich opwarmen voor de koers en dat is weer een mooie kans om een handtekening te scoren!

Kidsclinics: 09:00 uur
Aankomst teambussen: 09:00 uur
Ploegenpresentatie: 11.15 uur
Toespraak burgemeester: 12:00 uur
Start koers: 12.15 uur
Locatie: Harman Visserplein, Emmeloord

De finish
De finish van de koers is in Lelystad, bij Batavia Stad Fashion Outlet. En ook daar is van alles te zien en te doen. Zo verrijst aan de ene kant van de finishstraat een compleet vipdorp, waar je op een unieke wijze de tour kan beleven. Daar wordt ook de veiling voor Jeugdfonds Sport & Cultuur gehouden. Aan de andere kant van de finishstraat kunnen honderden basisschoolleerlingen meedoen aan speciale fietsclinics. Ook staat aan die kant een tribune met plek voor maar liefst 300 toeschouwers. Een aanrader, want daar zie je de rensters maar liefst drie keer voorbij racen, twee keer bij een doorkomst en een keer bij de eindsprint. En tussendoor loop je zo naar binnen bij Batavia Stad Fashion Outlet.

Eerste doorkomst: rond 13.15 uur
Tweede doorkomst: rond 14.30 uur
Finish: rond 16.00 uur
Podiumceremonie: 16.15 uur
Locatie: Batavia Stad Fashion Outlet

Het VIP-dorp, een unieke ervaring op een speciale dag

Culinair avontuur, een speciale VrijMiBo
Natuurlijk gaan we een vipdorp bouwen, waar je in een gezellige Franse sfeer kunt genieten van de lekkerste gerechten. De mooiste en lekkerste culinaire hapjes. Allemaal lekker, met liefde bereid en geserveerd in samenwerking met Van der Valk Lelystad. En omdat de koers op vrijdag is, kun je na de huldiging lekker blijven hangen. Want als de rensters naar het hotel vertrekken, gaat het in het vipdorp nog even door met een VrijMiBo. Wil je dit niet missen, bestel dan hier je kaarten en dan proosten we vrijdag op de overwinning!

Vertel me meer!

Fiets met ex-prof Bram Tankink de Simac Ondernemers Tour

De Simac Ladies Tour is een evenement dat ondernemers, managers en bestuurders van Flevoland bij elkaar brengt. Op de dag van de wedstrijd wordt dan ook de Simac Ondernemers Tour georganiseerd. Tijdens deze tocht kun je samen met anderen één ronde van het parcours per fiets afleggen.

Je maakt me nieuwsgierig

Annemiek bedankt!

Wielervedette Annemiek van Vleuten haar afscheidswedstrijd wordt deze Simac ladies Tour. “dan is de cirkel rond, want als professioneel wielrenster was dit een van mijn eerste echte wedstrijden”, aldus Annemieke tijdens een interview aan de NOS na afloop van het WK op de weg. Kom kijken bij Batavia Stad en laten we dit wielericoon ons laatste blijk van waardering geven met een fantastisch applaus zoals een groot kampioene dat verdient. 

Het parcours

Dit is het parcours. Het strijdperk waar de rensters gaan bepalen wie de snelste van de dag is. De start is om 12.15 uur op het Herman Visserplein in Emmeloord. Vervolgens fietsen ze via Nagele en over de Ketelbrug langs Jysk naar ‘de lus’. Deze lus hebben ze vorig jaar ook gereden en stond garant voor spektakel. De lus is 60 kilometer lang en de vrouwen fietsen hem twee keer. De finish is om ongeveer 16:00 uur bij Batavia Stad Fashion outlet. Het parcours is ontwikkeld samen met Lelystedeling en expert Mischa Engel. Een mix van natuur, polder, dijken en vergezichten, die schitterende televisiebeelden op gaan leveren van de mooiste routes in Flevoland.

LET OP: Er zullen gedurende de dag beperkte wegafzettingen zijn, enkel tijdelijk op de momenten dat het peloton langs komt. Dit zal twee keer zijn en max 10 tot 15 minuten duren.

Een speciale dag voor honderden leerlingen!

Dat de Simac Ladies Tour weer naar Lelystad komt is goed nieuws voor honderden leerlingen van groep 7 en 8. Ook dit jaar wordt de Dikke Banden Race georganiseerd. Iedereen die er vorig jaar was, weet dat het een groot succes was. Maar liefst 480 kinderen van verschillende basisscholen voelden zich even wielrenner. Om het feest compleet te maken, hebben veel kinderen na hun eigen race ook de echte koers kunnen zien vanaf de tribune die bij de finish stond. Dat wil zeggen: een deel, want de meeste kinderen konden niet blijven zitten en zijn achter de dranghekken gaan staan. Zodat ze de rensters konden aanmoedigen door op de reclameborden te slaan. Het was een onvergetelijke dag!

Ben benieuwd wat er allemaal voor de kids is

De helden van de stad!

Lelystad is een stad met veel evenementen. Het kan niet anders dan dat jij er ook regelmatig heen gaat. Dat je meezingt bij Jordaan in de Polder, geniet van de beste artiesten tijdens SeaBottom, op culinair avontuur gaat bij Lekker Lelystad, je onderdompelt in de gezelligheid bij de Lichtjesparade, kijkt als toeschouwer naar de tv opnames van Bommetje en juichend langs de kant staat bij de Simac Ladies Tour. Al deze verschillende evenementen hebben een ding gemeen: het is alleen maar mogelijk deze evenementen te organiseren dankzij vrijwilligers. Lelystedelingen die tijd en energie in de stad steken. Die hart hebben voor hun stad. En die wij bij deze hartelijk willen bedanken voor hun inzet. Dus: dankjewel, helden van Lelystad!

Wil je evenementen behouden voor de stad, en ben je bereidt daarbij te helpen als vrijwilliger? Sluit je dan aan bij ‘Team CML’ en meld je aan via jeroen@citymarketinglelystad.nl Dan nemen we contact met je op en stemmen we samen in goed overleg af wat en hoe je zou kunnen meewerken aan onze evenementen.

“Voor een betere toekomst”

Ieder kind moet mee kunnen doen
In Nederland groeien veel kinderen op in armoede. Het gaat om één op de elf kinderen. Oftewel, twee à drie kinderen per klas leven in een gezin met geldzorgen. Dat is schrijnend voor zowel ouders als kinderen en heeft grote gevolgen voor de toekomst van deze kinderen. Want ze kunnen niet meedoen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Ze kunnen niet op voetbal, niet naar zwemles, niet op breakdance, niet naar muziekles, niet op judo. Deze kinderen staan letterlijk aan de kant. Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor deze kinderen. Want dit fonds betaalt de contributie of het lesgeld en alle benodigde attributen. Want sporten en spelen horen kinderen niet alleen te doen, maar samen!

Veiling
Tijdens de Simac Ladies Tour in 2022 bracht de veiling in het vipdorp maar liefst 5.950 euro op. Een mooi bedrag, maar de lat gaat omhoog. Oftewel, dit jaar is er weer een veiling, maar dan met meer items. Zodat er nog meer geld wordt opgehaald en Jeugdfonds Sport & Cultuur nog meer kinderen kan helpen!

Laat je kinderen niet aan de kant staan! Heb jij financiële zorgen? En kunnen je kinderen hierdoor niet sporten of naar muziekles of breakdance? Klik hier en kijk hoe wij jullie kunnen helpen.