Een onvergetelijke dag voor de kinderen uit groep 7 en 8

Dat de Simac Ladies Tour weer naar Lelystad komt is goed nieuws voor honderden leerlingen van groep 7 en 8. Ook dit jaar wordt de Dikke Banden Race georganiseerd. Iedereen die er vorig jaar was, weet dat het een groot succes was. Maar liefst 480 kinderen van verschillende basisscholen voelden zich even wielrenner. Om het feest compleet te maken, hebben veel kinderen na hun eigen race ook de echte koers kunnen zien vanaf de tribune die bij de finish stond. Dat wil zeggen: een deel, want de meeste kinderen konden niet blijven zitten en zijn achter de dranghekken gaan staan. Zodat ze de rensters konden aanmoedigen door op de reclameborden te slaan. Het was een onvergetelijke dag!

Dikke Banden Race
Een succesnummer vorig jaar, en voor ons een reden om dit onderdeel verder uit te bouwen. Dat betekend dat dit jaar bijna 500  kinderen de kans te ervaren wat het is om op de fiets de strijd aan te gaan. In Emmeloord en Lelystad brengen we plezier en sport samen. en wie weet is deze race voor sommige kinderen de eerste stap op weg naar een carrière als prof!

Funpark
Naast de Dikke Banden Race is er voor de leerlingen nog veel meer te doen. In het Funpark worden verschillende activiteiten georganiseerd, waarbij het allemaal om fietsen en plezier gaat.

Finishen als een prof!
De leerlingen mogen het laatste stuk van het parcours fietsen. Onder de finishboog door en worden afgevlagd als ze over de streep zoeven.

BMX Freestyle Workshop
BMX staat voor stunts uithalen op de fiets. Het gaat om beheersing, in combinatie met (een beetje) lef. Tijdens deze workshop leren de leerlingen de basis van het BMX’en en kunnen ze een paar leuke stunts doen.

Pumptrack
Op het terrein wordt speciaal voor de gelegenheid een pumptrack geplaatst. Dat is, kortgezegd, een korte wielerbaan met verschillende hobbels. De leerlingen kunnen tijdens deze activiteit over de track fietsen, een hele aparte ervaring!

Fiets een schilderij
Een schilderij maken door te fietsen. Het klinkt misschien onmogelijk, maar het kan!

MTB met obstakels
Een parcours vol met obstakels waar de leerlingen met een mountainbike overheen kunnen knallen. Spektakel gegarandeerd!

Funbike mix
Fietsen op een fiets die net even anders is dan een ‘gewone’ fiets. Of eigenlijk: heel anders.

Neem je eigen fans mee!
Vaders en moeders en opa’s en oma’ zijn van harte welkom om te komen kijken. Iedereen is welkom!