Lichtjesparade Lelystad 2022

Tot volgend jaar!
Even dreigde de Lichtjesparade te verdwijnen, maar op initiatief van City Marketing Lelystad en in samenwerking met de gemeente Lelystad was afgelopen zaterdag dan eindelijk een nieuwe editie van deze Lelystadse traditie. Een succes, want ondanks de kou was het weer een onvergetelijke optocht. Met duizenden lichtjes, lachende kinderen, stralende kostuums en heel veel gezelligheid en vrolijkheid in de stad!

Meer dan een optocht
Aan de optocht zijn maanden van voorbereiding voorafgegaan. Meer dan 50 vrijwilligers en 100 kinderen hebben de afgelopen maanden alles op alles gezet om van deze editie een succes te maken. Wagens nakijken en wagens bouwen. Kostuums maken en repareren. Audities doen. Alle dansjes oefenen en dan natuurlijk een generale repetitie. De organisatie om het evenement in goede banen te leiden is ook een enorme klus, die met veel liefde en enthousiasme is aangepakt. Dit jaar is er ook speciale aandacht gegeven aan duurzaamheid. Zo zijn de praalwagens elektrisch, wordt er ledverlichting gebruikt voor de wagens en de kostuums, worden oude kostuums hergebruikt en bezoekers opgeroepen om lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Dit alles maakt van de Lichtjesparade een uniek evenement dat staat voor verbinden en ontmoeten, voor samenwerken en ontwikkelen en voor creativiteit.

Steun van VSB en Gemeente Lelystad
De Lichtjesparade is dit jaar ook mede mogelijk gemaakt door gemeente Lelystad en een donatie van VSBfonds. Deze organisatie heeft als doel bij te dragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Vanuit dit doel worden initiatieven ondersteund van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. De Lichtjesparade sluit perfect aan bij het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Kernwaarden Lichtjesparade:

De Lichtjesparade is meer dan alleen een parade. Net als bij carnaval, gaat er bij de Lichtjesparade een enorme voorbereiding van maanden aan vooraf.
Waarbij de kernwaardes van de Lichtjesparade altijd centraal blijven staan. Iedereen telt mee is het moto van CML.

 • Ontmoeten
 • Verbinden
 • Samenwerken
 • Ontwikkelen
 • Creativiteit

Lichtjesparade en duurzaamheid:

 • Voor het vervoer en gebruik van praalwagens, tijdens de Lichtjesparade, gebruik gemaakt wordt van elektrische voertuigen. Op deze manier vindt er geen uitstoot plaats van CO2 en andere schadelijke stoffen voor mens en milieu.
 • Bezoekers en deelnemers van de Lichtjesparade actief worden benaderd via verschillende kanalen, zowel on- als offline. En verzocht om zoveel als mogelijk lopend, per fiets of openbaar vervoer naar de Lichtjesparade te komen.
 • De verlichting op praalwagens en kostuums is aangepast naar duurzame en energiezuinige LED verlichting. LED verlichting bespaart tot 85% energie en gaat 7,5 keer zo lang mee ten opzichte van confessionele verlichting.
 • Door het gebruik van LED verlichting besparen we ongeveer 90% op de energiekosten.
 • Oude kostuums worden indien mogelijk aangepast voor hergebruik, gedoneerd aan toneelscholen of aangeboden voor duurzame recycling wanneer de staat van het kostuum te slecht is.
 • Producten en diensten, ten behoeven van de Lichtjesparade, worden zoveel als mogelijk lokaal betrokken om zo de logistieke bewegingen en de carbon footprint te beperken.

 

Sponsoren Lichtjesparade Lelystad

Wij nodigen bedrijven en ondernemers uit om dit evenement te ondersteunen. Draag bij aan dit unieke Lelystadse evenement. Uiteraard verbinden wij jouw naam aan ons sfeervolle evenement. Wil je de Lichtjesparade Lelystad steunen en dit unieke evenement niet missen? Bel naar City Marketing lelystad 0320 262 404 of mail ons via onderstaande button.

Mail ons