Sport Fun Dagen

Onvergetelijke Zomerdag

Opdracht

In antwoord op de uitdagingen waarmee JSC werd geconfronteerd bij het bereiken van hun doelgroep, kinderen van ouders met een beperkt inkomen in Lelystad (6 t/m 16 jaar), die nog geen lid waren van een sportclub, werd de opdracht gegeven om een tweedaags sportevenement te organiseren. De doelstelling was duidelijk: het werven van 100 aanmeldingen, waarvan 25 kinderen zich zouden aansluiten bij JSC. 

Onze aanpak

Het concept van het evenement omvatte niet alleen een voetbaltoernooi met poule- en knock-outfases, maar ook Voetbal Fun-activiteiten voor de doelgroep en de aanwezigheid van invloedrijke influencers. Gepersonaliseerde T-shirts werden verstrekt aan elke deelnemer, terwijl intermediairs zoals buurtvaders namen verzamelden van kinderen die zich wilden aanmelden bij JSC. Prijzen, variërend van bekers en medailles tot een wedstrijd bij Almere City, werden ingezet om deelname aan te moedigen. Communicatie strekte zich uit tot flyers, posters en samenwerkingen met scholen, buurtvaders, moskeeën en influencers. Het terrein van S.V. Lelystad ’67 bood de perfecte locatie, en het evenement was schaalbaar op basis van aanmeldingen.

Resultaat

Met een ambitie om het evenement jaarlijks terugkerend te maken, te groeien met nieuwe activiteiten en uiteindelijk naar 300 deelnemende kinderen te schalen, was het resultaat veelbelovend. Het succes van de “Sport Fun Dagen” werd niet alleen gemeten aan de hand van de behaalde doelstellingen, maar ook aan de groeiende impact op de gemeenschap. Het evenement werd afgesloten met dank aan de partners die hebben bijgedragen aan dit positieve resultaat