We love Lelystad

Foei Telegraaf!

In juli plaatste De Telegraaf een artikel over de oververhitte woningmarkt met de voor Lelystad zeer negatieve kop: Zelfs foeilelijk Lelystad in trek door huizengekte. En het is niet de eerste keer dat Lelystad ten onrechte wordt weggezet als een plek waar je echt niet wilt wonen. Veel Lelystedelingen hebben hier – terecht – schoon genoeg van. Dat bleek uit de vele reacties toen het bericht van De Telegraaf op social media werd gepost. Letterlijk honderden Lelystedelingen namen het met veel passie op voor hun stad. 

We love Lelystad

“Nou nou wat een verschrikkelijk uitzicht. Ik ben juist zo blij dat ik zo vanuit mijn tuin in een paar stappen het bos inloop. Ik vind de rust hier ook heerlijk. Een dagje shoppen in een drukke stad en ik ben gelijk chagrijnig en weet gelijk weer waarom ik hier woon. Hier kun je tenminste normaal lopen in de stad zonder over de hoofden te lopen en normaal auto rijden zonder om de zoveel meter stil te staan voor een stoplicht.”

– Tevreden inwoner

Campagne van Lelystedelingen voor hun stad

Deze overweldigende stroom aan reacties heeft City Marketing Lelystad op het idee gebracht een campagne te starten om Lelystad op een positieve manier op de kaart te zetten. Om Lelystedelingen de kans te geven hun stadstrots met heel Nederland te delen. Om heel Nederland te vertellen wat Lelystedelingen al lang weten: Lelystad is een heerlijke plek om te wonen, om te leven. Heel het jaar 2022 staat wat ons betreft in het teken van ‘We love Lelystad’, met als doel de positieve kanten van de stad voor het voetlicht te brengen. En wie kunnen dat beter vertellen dan de Lelystedelingen zelf? Het wordt dus een campagne van Lelystedelingen, voor Lelystad. 

We love Lelystad

“Vast nog nooit in Lelystad geweest ????We hebben meer bossen en natuurgebieden dan de meeste plaatsen in Nederland. Je kunt hier een vakantiegevoel creëren, en je bent maar 5 minuten van huis ????

– Tevreden inwoner

Wij hebben jullie nodig

City Marketing Lelystad is initiatiefnemer en aanjager van de actie en zal dan ook de coördinatie (kosteloos) voor haar rekening nemen. Het is een campagne door Lelystedelingen, voor jullie stad. Alle middelen die nodig zijn voor deze campagne, daar starten we een crowdfundingsactie voor. Hierdoor krijgt iedere Lelystedeling de kans om een bijdrage te leveren aan deze campagne.  Jullie reacties gaan we zoveel mogelijk verspreiden. Bijvoorbeeld als posters langs de weg, maar hoe tof zou het ook zijn als we een paginagrote advertentie met jullie reacties in een landelijke krant kunnen plaatsen?! Hoe meer geld er opgehaald wordt, hoe harder ons positieve tegengeluid zal klinken en hoe meer Nederlanders het zullen horen. Dus doe mee. Ga met onderstaande button naar de crowdfundingspagina en doneer jou bijdrage als trotse Lelystdeling!
Of plaats een positieve reactie bij een van onze berichten en wie weet quoten we jou wel (anoniem) in de campagne

We love Lelystad

” De beste van de telegraaf”, kunnen jullie ook ooit iets goeds vertellen dan alleen maar negatievitijd. Ik woon er al 40 jaar met teverdenheid. Maar zo lang de media maar negatief blijft (waar de media ook heel goed in is) over de hoofdstad van flevoland zal het nooit meer en of zo als “jullie de telegraaf zegt ” ooit iets worden!!!
Tevreden bewoner”

– Tevreden inwoner

“Vindt het fantastisch wonen 42 jaar. Heel veel te doen. Je moet niet met je armen over elkaar zitten wachten.????????????

– Tevreden inwoner

“Tja het zijn altijd leuk discussies in Amsterdam. Je gaat toch niet in Lelystad wonen. ach je kan er natuurlijk ook voor kiezen om driehoogachterineenafgetraptkuthol te gaan wonen voor 5 of 6 ton of de keuze voor een vrijstaand huis met parkeerplek op eigen terrein IPV een vergunning en hopen op een plekkie zes straten verderop.”

– Tevreden inwoner

“We waren ook eerst een “Slaapstad” toen werden we “Stelystad” en nu “Foeilelijk”. We kunnen t hebben hoor! We wonen al 43 jaar heerlijk hier. Centrum zou wel wat vrolijker kunnen en de leegstand is jammer, maar dat is in meerdere steden. Heerlijk veel groen, Natuurpark om de hoek, OVP ook. Mooi om te fietsen. En we liggen zo’n beetje in t midden, handig met uitstapjes, trein rijdt er ook.”

– Tevreden inwoner

“Toen in naar Lelystad verhuisde vanuit Groningen werd ik door een paar mensen ‘vies’ aangekeken: ‘Je gaat toch niet in Lelystad wonen?!’ Inmiddels woon ik hier al iets van 8 jaar met veel plezier.”

– Tevreden inwoner

“Pffft! Weer zo’n negatief verhaal. Waarschijnlijk van iemand die nog nooit op alle mooie plekken in Lelystad is geweest.”